ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μαζί με το ΛΑΟΣ και τους Νεοναζί ετοιμάζετε  να εφαρμόσει την νέα ‘’μεταναστευτική πολιτική’’ της κτίζοντας ‘’Φράχτη του αίσχους στον Έβρο’’, δημιουργώντας πλωτά στρατόπεδα συγκέντρωσης και προχωρώντας σε σκούπες στο κέντρο της Αθήνας, άλλο ένα καράβι με πρόσφυγες και μετανάστες – μεταξύ τους και δεκάδες παιδιά – βούλιαξε ανοιχτά της Κέρκυρας 16/1. 241 άτομα σώθηκαν από πλοίο με Ολλανδική σημαία ενώ αγνοούνται ακόμα άλλοι 22 μετανάστες ίσως και περισσότεροι καθώς δεν γνωρίζουμε ακόμα αριθμό.
Την ώρα που οι μετανάστες και οι πρόσφυγες προσπαθούν να ξεφύγουν από την φτώχεια, τον πόλεμο και τις δικτατορίες των χωρών που προέρχονται, η κυβέρνηση και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιχειρούν να περάσουν από την Ολομέλεια της Βουλής ένα ρατσιστικό νομοσχέδιο που καταργεί την δυνατότητα για χορήγηση ασύλου και ετοιμάζεται όσα στρατόπεδα δεν χρησιμοποιούνται από τις στρατιωτικές υπηρεσίες να τα μετατρέψει σε στρατόπεδα κράτησης μεταναστών. Έτσι όσοι πρόσφυγες και μετανάστες καταφέρουν να γλυτώσουν από τα συρματοπλέγματα, τον πνιγμό και τις περιπολίες της Frontex, θα πρέπει να περάσουν από Ιερά Εξέταση (από την ΕΛ.ΑΣ και την Frontex) προκειμένου να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες, ότι δηλαδή είναι πρόσφυγες. Η εφαρμογή του νόμου στην πράξη θα σημαίνει ακόμα περισσότερους πνιγμούς – δολοφονίες στις θάλασσες.
Μπορεί ο στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να είναι οι συμμαχίες με το ΛΑΟΣ και τις πιο ακροδεξιές φωνές και ο αποπροσανατολισμός της εργατικής τάξης και της νεολαίας, το αντιρατσιστικό κίνημα όμως είναι εδώ και δεν θα αφήσει αυτά τα χυδαία μέτρα να γίνουν πράξη.
Η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης είναι η άλλη πλευρά του Μνημονίου. Την ίδια στιγμή που κλείνουν εργοστάσια, διαλύουν την υγεία και την παιδεία, κλείνουν παιδικούς σταθμούς και κοινωνικές υπηρεσίες και τσακίζουν τις ζωές εκατομμυρίων προσπαθούν να καλλιεργήσουν το κλίμα για να γίνουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες οι αποδιοπομπαίοι τράγοι για τις ευθύνες τις κυβέρνησης για την φτώχεια, την ανεργία και την υποβάθμιση της ζωής στις γειτονίες.
Αυτοί που στέλνουν στρατό στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Σομαλία για να ενισχύσουν τις επιδρομές του ΝΑΤΟ και την ίδια ώρα μειώνουν μισθούς και απολύουν χιλιάδες ανθρώπους δεν μπορούν να δηλώνουν δια στόματος Παπουτσή ότι ‘’η ελληνική κυβέρνηση θα προστατεύει τα δικαιώματα κάθε πολίτη, την ζωή του, την ποιότητα της ζωής του, την αξιοπρέπεια’’.
Άλλωστε η απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργού Προστασίας του πολίτη να συνεργαστούν με την συμμορία της Χρυσής Αυγής για την πραγματοποίηση φασιστικής – ρατσιστικής αντισυγκέντρωσης στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα για να ματαιωθεί η συναυλία κατά του Τείχους του Αίσχους και φασισμού στην Αθήνα στις 15/1 είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας εφαρμογής αυτής της πολιτικής.
Αντί να ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ για τον φράχτη του αίσχους απαιτούμε η κυβέρνηση να φτιάξει νοσοκομεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς και κοινωνικές υπηρεσίες για όλους, ντόπιους και μετανάστες.  Αντί να ξοδεύονται δισεκατομμύρια από την ΕΕ και την κυβέρνηση για την Frontex ζητάμε να δώσει λεφτά για το ασφαλιστικό και τα ταμεία και να μειώσει την ανεργία και την φτώχεια.
Στα Επτάνησα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ήταν πάντα καλοδεχούμενοι από τον κόσμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ζάκυνθος. Όταν το 2001 άλλο ένα καράβι γεμάτο μετανάστες και πρόσφυγες κατέληξε στο νησί η συμπαράσταση από τους κατοίκους ήταν παραδειγματική. Σύλλογοι εργαζομένων (ΕΛΜΕ Ζακύνθου, σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Ζακύνθου, σύλλογος Δασκάλων κλπ) , μαθητές και πλήθος κόσμου διεκδίκησαν στέγη και περίθαλψη για όλους και το κέρδισαν. Δεκάδες άνθρωποι φιλοξενήθηκαν σε ανθρώπινες συνθήκες και τους δόθηκε η δυνατότητα να πάρουν κάρτα παραμονής. Όταν οι λιμενικές αρχές απαγόρευαν στους πρόσφυγες και στους μετανάστες να κατέβουν από το πλοίο οι γιατροί του Νοσοκομείου Ζακύνθου ήταν εκείνοι που μπήκαν μέσα στο καράβι και πήραν την ευθύνη της περίθαλψης τους. Σήμερα για άλλη μία φορά έχουμε να δώσουμε την μάχη ενάντια σε μία κυβέρνηση που θέλει να διασπάσει και να αποπροσανατολίσει το εργατικό κίνημα. Και θα το κάνουμε ενάντια στα τείχη του Μνημονίου και του ρατσισμού για μία κοινωνία χωρίς φτώχεια και καταπίεση για κανέναν από εμάς.
Ζητάμε:
-                        Πολιτικό άσυλο και στέγη για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες.
-                        Να λειτουργήσει  τώρα επιτροπή ασύλου.
-                        Καμία απέλαση και δυνατότητα να μεταφερθούν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες όπου επιθυμούν οι ίδιοι
-                        Άμεση σύγκληση του περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων Νήσων για να αποφασίσει και να επιβάλει την πλήρη  νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και προσφύγων.

Προτείνουμε συλλαλητήριο και συγκέντρωση ( σε συνεννόηση για τον καθορισμό του  και με άλλους τοπικούς φορείς ) μέσα στις επόμενες ημέρες για να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας στο χυδαίο ρατσιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης .

·                 FRONTEX ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ

·                 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου