Σχεδιάζουν συγχώνευση και κατάργηση σχολείων στην Κέρκυρα

Τα σχέδια τους θα γίνουν προσάναμα για το ξέσπασμα της λαικής οργής

Στην επίσκεψη που έκανε η ΕΛΜΕ σήμερα 21/12/2010 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κέρκυρας μαζί με συλλόγους κηδεμόνων, διδάσκοντες  και τον Σύλλογο Κηδεμόνων Κέρκυρας οι φήμες για συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων στην Κέρκυρα όχι απλά δεν  διαψεύστηκαν αλλά θεωρείται βέβαιο ότι από το 2011 η επιδότηση της εκπαίδευσης μειώνεται κατά 25%.
Αρχικά ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Γαβαλλάς αρνιόταν κατηγορηματικά το σχέδιο για το κλείσιμο-συγχώνευση έξι σχολείων (γυμνάσια Αγρού, Αμφιπαγίτων, Λιαπάδων, Φαιάκων, ΕΠΑΛ Κορακιάνας, 2ο ΕΠΑΛ), αλλά για κακή του τύχη τα είχε όλα σημειωμένα πάνω στον χάρτη του νησιού που είχε στο γραφείο του, οπότε αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι υπάρχει η πιθανότητα συγχωνεύσεων.
Στα πλαίσια των περικοπών ΕΕ - κυβέρνηση ΔΝΤ- σχεδιάζουν το  κλείσιμο περιφερειακών σχολείων και την μεταφορά μαθητών σε κεντρικότερες μονάδες, όπου θα στοιβάζονται σε τάξεις των 30-35 ατόμων με μοναδικό σκοπό την δραστική μείωση των τμημάτων άρα και των ωρών διδασκαλίας και του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού.
Οι καθηγητές που θα μείνουν ξεκρέμαστοι θα μεταταχθούν προς πάσα κατεύθυνση και ίσως και στην ανεργία. Οι μαθητές απομακρυσμένων περιοχών θα αναγκάζονται είτε να υπομένουν μαρτυρικές πολύωρες καθημερινές μετακινήσεις είτε λόγω των περικοπών και στα αστικά δρομολόγια να παρατάνε το σχολείο. Θέλουν να ξαναγυρίσουν την παιδεία στο 1950 με την επαρχία αναλφάβητη και τους εκπαιδευτικούς στην εξαθλίωση.
Κατά την πάγια τακτική της η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί ύπουλα και αθόρυβα, εκμεταλλευόμενη το κενό στην διαδοχή εξουσίας με τον Καλλικράτη και την περίοδο των γιορτών, να περάσει σε κατά τόπους το κλείσιμο σχολείων πιλοτικά και ύστερα να ακολουθήσει η κεντρική εντολή από το υπουργείο. Αν αφήσουμε τα σχέδια τους να εξελιχθούν από τον Γενάρη πολλοί μαθητές και εκπαιδευτικοί θα βρεθούν χωρίς σχολείο.

Αύριο 22/12/2010 καλείται:
·                           Από την  ΕΛΜΕ Κέρκυρας πορεία που θα ξεκινήσει από τα Λύκεια με κατεύθυνση την πόλη στις 12:00
·                           Και το απόγευμα στις 18:00 καλείται σύσκεψη φορέων στο εργατικό κέντρο.


  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
  • ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
  • ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΖΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ
  • ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου